Civictech öppet hus/häng/?


#1

Jag skulle kunna börja redan nästa vecka med att ha öppet hus, häng eller vad man nu ska kalla i Digidems lokal och bjuda in folk som har varit deltagare på hackatonet. Vad tycker ni @petter och @sanna?

För mig passar torsdagar på kvällen. Är lokalen ledig då? Och jag kan hålla det igång varannan veckan fram till sommaren.

Vi får formulera det på ett bra sätt och vad det innebär: jag vill ha det som ett tillfälle för att kunna jobba lite på projekt, ha typ arbetsmöte, men tillräckligt avslappnat så att det blir häng också.


#2

Jag tycker det låter jätte bra! Håller verkligen med om att fokus ska vara på att det är något avslappnat där folk kan komma och hänga men också brainstorma kring bra idéer. Torsdagskvällar funkar fint! @petter när tror du vi kan fixa openki till lokalen?


#3

Fantastiskt!!

Vill du testa vårt bokningssystem @Bruno ? http://digidemlab.org/events/

Lite osäker på om vi ska använda gruppen Digidem Lab till sånt här eller lokalen Digidem Lab och att civictech är en egen grupp… vi får testa :slight_smile: här är instruktioner i openki som jag skrev till kulturhuset i Jönköping

Först behöver du skapa ett konto på openki.net

Regioner

Alla kurser är inom en viss region. Det verkar inte gå att skapa en region själv, så jag har mailat administratörerna och frågat om de kan lägga till Jönköping. Innan det är klart är det bra om ni inte lägger in för många kurser, för det verkar inte gå att ändra region för dem i efterhand.

Grupper

Det finns grupper som alltså kan vara en organisation eller nätverk och lokaler. Ni kanske får fundera på om Multiversitetet ska vara en grupp eller en lokal…

Grupper går att lägga till på profilsidan här

https://openki.net/profile/

Kurser och event

Schemat är indelat i kurser som kan ha många olika event. Det kan alltså till exempel vara en yogakurs som har 10 träningstillfällen.

Lägg först till en kurs med Create i menyn. Sen går det att skapa event/kurstillfällen för den kursen.

Lokaler

För eventen går det att lägga till en lokal (venue), och inom den lokalen olika rum. Digidem Lab finns redan som lokal.

Översättning

Här går det att översätta allting till svenska

https://openki.net/translate/sv


#4

Schysst. Jag testade att skapa ett event/kurs men kunde inte hitta en region som passade så jag struntade i det. Det känns inte så praktiskt om jag ska vara ärlig, om det bara blir för att boka events. Men kul att det går att embedda ett kalender på Digidems sida.

Sanna, kan du skicka mig en mejl med listan på deltagare från hackatonet?


#5

Jepp jag måste göra en egen installation för att kunna lägga till Göteborg som region verkar det som (utvecklarna i Zurich är inte så på att lägga till oss). Men vi behöver ett bokningssystem för lokalen och det här är det närmaste vad vi behöver som jag hittat.


#6

Just det. Hur går det med egen servern där förresten?